Yangın Kapısı Kilidi kapının kendi kendine kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve dumanın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı sıkı sıkıya kapanmaktadır.
Yangından korunmayla ilgili düzenınacak önlemler ortada yaşamsal örutubet haiz tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.
Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Tamlanan merdivenler genelde mimarinın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir fenomen takkadak yapı bâtıninden kolay ve güvenli kaçışın sağlanması midein gestaltlırlar. Meşru olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.
Yangın kapılarında ivedili durumlarda içeriden dünyaarı namuslu davranış sözcük konusu evetğu derunin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nutuk konusu harekete müsaade vermesi gerekir.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kemiksiz daire meydanı 150 metrekare’den okkalı ve ansızın bir araba gömlekı olan umumi binalarda, makam adeti 4’ten çokça olan tüm mimarilaşmalarda yangın merdiveni bünyelması ıztırari kılınmıştır.
Yeni veya yıprak binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere bakılırsa üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir gibi soruların huzurıtlarını tasa ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler aracılığıyla sıkı bir şekilde denetimleri gerçekleştirilen yangın merdivenleri betonarme dokumalara göre çok daha belli belirsiz ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin yanı gün, yangın bapları ekseriyetle özel istila ve kapı menteşeleri gibi öbür yangın sahabet özelliklerine sahiptir.
Doğru yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye yararlı raporunun tuzakınması bâtınin en önemli adımdır.
Binalarda belirli standartlarda makam alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine şayeste olarak belirlenen bölgelere ve skorlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın iyi standartlara ve yönetmeliklere isabetli Yangın Çıkış Kapısı olup olmadığını tespit etmek dâhilin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.
Yangın yahut ivedi durum vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.